Plitvice meren, de mooiste meren.

 DE PLITVICE MEREN


De Plitvice Meren in Kroatië zijn een van de mooiste van heel Europa. Plitvice National Park is een park met 16 prachtige, blauwe meren en meer dan 90 watervallen, met daarom heen een prachtig bos .. Staan de Plitvice meren ook op jouw bucketlist of ben je gewoon benieuwd naar dit prachtige park, check dan mijn tips om dit park te bezoeken.


Plitvice National Park is geopend van 7.00u tot 20.00u. Deze tijden kunnen in de winterperiode afwijken, dus check voor de zekerheid de website van het nationale park zelf. Hier vind je tevens de actuele entree prijzen. Wij kozen er voor om 1 nacht in de buurt van het park te overnachten, met als voordeel dat we de volgende dag al  om 7.00u het park in konden. Dit was echt perfect, want van 7.00u tot ongeveer 10.30u en van 17.00u tot 20.00u is het erg rustig in het park en kun je heel relaxed rondlopen en genieten van de prachtige natuur, zonder constant op te moeten letten waar je loopt. Bovendien is het fijn om foto’s te kunnen maken waar niet tientallen andere mensen op staan. De huizen rond de plitvice meren zitten in een iets hogere prijsklasse maar wees toch op tijd want de wachtrijen zijn rond het middaguur langer dan 1 uur.

 Bereikbaarheid van de Plitvice Meren


De Plitvice Meren zijn goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Er zijn een paar mogenlijkheden

1. Je maak een rondrit door Kroatië, dan boek je het best een huisje in de buurt van het park en ga je de volgende morgen (vroeg) naar de plitvice meren kijken.

2. U komt met het vliegtuig naar kroatie en land in Zagreb,Split,Zadar,...
kan u hier een auto huren of met de bus gaan. U kunt 1. 's morgens naar Plitvice gaan en aankomen rond 12.00 u . Let op dan komt u op het drukste moment van de dag aan. 2. u gaat de vorige dan al op en gaat dan vroeg in de morgen naar
 Plitvice.


 Georganiseerd of op eigen houtje naar Plitvice?


Plitvice National Park is makkelijk op eigen houtje te verkennen. De wandelroutes zijn duidelijk aangegeven en je hebt in het park niet perse een gids nodig. Beschik je over een huurauto of reis je met het openbaar vervoer, dan raad ik dus aan om het park op eigen gelegenheid te verkennen. Om alles uit je bezoek te halen raad ik aan om minimaal 1 nacht in de buurt van het park te overnachten.

Verblijf je bijvoorbeeld in Zagreb, Zadar of Split, dan kun je heel makkelijk een dag trip naar de Plitvice Meren maken.

Er zijn 4 officiële wandelingen A,B,C,K. Ik raad jou aan om wandeling C te pakken.( kunt u van onder zien )Let op pak niet de boot maar wandel naast het water . Want je moet +- 2 uur aan schuiven voor de boot.

Plitvice National Park verkennen

In het park zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. Deze routes variëren van 2-3 uur tot 7-8 uur.(er zijn 4 wandelingen A,B,C,K , helemaal beneden van deze blog kunt u ze alle 4 zien).
 Ik raad jou aan om wandeling C te pakken. Bij deze wandeling ziet u het meest .
Voor deze wandeling moet u zijn bij ingang 1. Bent u met de auto parkeer u auto dan op parking 1.

Je maakt tijdens de meeste routes gebruik van een treintje dat in het park rond rijdt en van een boot waarmee je het Kozjak meer oversteekt. Let op pak niet de boot maar wandel naast het water . Want je moet +- 2 uur aan schuiven voor de boot. Echter van november t/m maart zijn deze beide niet beschikbaar, houdt daar dus rekening mee. Ook iets waar je op moet letten is dat de trein en boot niet direct na opening al rijden/varen, maar ongeveer 1-1,5 uur na opening en tot een 1/2-1 uur voor sluitingstijd.


Foto's:
Nog niet beschik maar

Bron : toffereisverslagen.blogspot.com

website Plitvice meren:np-plitvicka-jezera.hr/en

<script data-ad-client="ca-pub-5653950935430001" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Reacties

Populaire posts van deze blog

Naar het prachtige Zuid-Afrika?

Stedentrip Dubrovnik, de parel van Kroatië

Toppunten in Split!